Cookie Consent by Privacy Policies website

 Открийте историята на успеха на Лакрима, българска млечна компания, постигнала слава и популярност благодарение на своите висококачествени продукти. Научете за тяхното пътуване и тайните на техния успех.

ИСТОРИЯ НА КОМПАНИЯТА

Установена през 1959 г., LÀCRIMA е една от най-старите млечни ферми в България, специализирана в производството на висококачествен бял и жълт сирене, носещи българския дух и традиционния вкус.

Заводът на LÀCRIMA е един от най-опитните и най-големите в България, с площ от 19500 кв. м. и производствена способност от около 70 тона сурово мляко, обработвано ежедневно. Заводът се намира в град Пазарджик, Южна България, близо до Родопите. Регионът е известен със своите плодородни почви, разнообразие от плодове и зеленчуци, зелени пасища, отглеждане на добитък и производство на сирене.

Нашето сирене се прави ръчно от опитни сиропроизводители според традиционна българска рецепта, използвайки само най-висококачествено българско мляко и внимателно подбрани микроорганизми.

За постигане на най-високо възможно качество, експертите тестват всяка партида мляко и всеки закваски, закупени. През целия процес на производство, всеки продукт преминава през над 30 качествени теста.

Сиренето на Lacrima спечели две златни медала на Международния хранителен панаир "Светът на млякото" в София през 2014 година.

ДОСТАВКА НА СУРОВО МЛЯКО

 Българското натурално сурово мляко е вплетено в продуктите на Lacrima. Най-големите животновъдни ферми в Южна България ни снабдяват ежедневно с краве мляко и сезонно с овче мляко.

От създаването на Lacrima ние предоставяме ресурси и експертиза на местните животновъдни ферми, за да гарантираме чистотата, постоянната висока качественост и хранителната стойност на суровото мляко.

КОНТРОЛ НА КАЧЕСТВОТО

LÀCRIMA има собствена лаборатория с модерно оборудване за анализ на сурово мляко, изследване на продуктите на различни етапи от производствения процес и контрол на качеството на крайните продукти. Екип от специалисти следи технологичните параметри на всеки етап от производството. Проби от продуктите се тестват по време на коагулация, рязане и узряване. Процесът на съхранение се наблюдава ежедневно. В контрола на качеството участва външна лаборатория, за да се гарантира обективността на резултатите. Lacrima е напреднала млечна фабрика. Създадена е и експериментална лаборатория за създаване на нови иновативни продукти, съобразени със съвременните тенденции.

ПРОИЗВОДСТВО

Съществуват различни технологични подходи за производството на българско бяло саламурено сирене и жълто сирене (кашкавал).

В Lacrima произвеждаме според автентичните традиционни методи, като настояваме за възможно най-високо качество, постоянен вкус и 100% натурален произход.
Философията на производството е насочена към клиента и се фокусира върху финния баланс между високо качество и достъпна цена, съобразно изискванията на пазара.
 
ИЗНОС

LÀCRIMA е лицензиран износител на български бял солен кашкавал и жълт кашкавал. Извън България, нашите продукти се приемат много добре и от потребителите в Европа, Русия и Близкия изток. С новия ни завод в Йордания, разширихме гамата си от продукти.

Ние можем да доставяме нашите продукти на едро и под маркирани опаковки за потребители, както в нашите стандартни формати, така и в специално произведени формати, подходящи за нуждите на клиентите ни.
Повече от половината от нашето производство се изнася на чужбина, а в момента търсим утвърдени партньори в чужбина, за да разширим присъствието си на различни пазари.
 
06 // Близкоизточен клон - Кралство Йордания

Бордът на директорите на LÀCRIMA на 14 декември 2020 г. одобри инвестиционния план за навлизане на пазара в Близкия изток в Кралство Йордания.

Планът ще позволи на LÀCRIMA да предложи на потребителите си висококачествено местно месо, се добавя в изявлението.

Планът ще бъде постигнат чрез използване на съществуващите доставки на млади говеда на компанията за пазара и маршрута до пазарната инфраструктура.

Този ход включва първоначална инвестиция от 50 милиона евро, финансирана от оперативните парични потоци на LÀCRIMA, за изграждане на нов производствен завод от край до край, от кланица до месарница за доставка на дребно, готово опаковано марково месо.

Ходът ще разшири предлагането на продукти на фирмата и ще допринесе за програмата за продоволствена сигурност съгласно Кралската визия 2030.

 

Намерете Lacrima в магазина
Прочетете още
Начини за спестяване
Прочетете още

Изтегляне на приложение