Cookie Consent by Privacy Policies website
ИСТОРИЯ

Установена през 1959 г., LÀCRIMA е една от най-старите млечни ферми в България, специализирана в производството на висококачествен бял и жълт сирене, носещи българския дух и традиционния вкус.

Заводът на LÀCRIMA е един от най-опитните и най-големите в България, с площ от 19500 кв. м. и производствена способност от около 70 тона сурово мляко, обработвано ежедневно. Заводът се намира в град Пазарджик, Южна България, близо до Родопите. Регионът е известен със своите плодородни почви, разнообразие от плодове и зеленчуци, зелени пасища, отглеждане на добитък и производство на сирене.

Нашето сирене се прави ръчно от опитни сиропроизводители според традиционна българска рецепта, използвайки само най-висококачествено българско мляко и внимателно подбрани микроорганизми.

За постигане на най-високо възможно качество, експертите тестват всяка партида мляко и всеки закваски, закупени. През целия процес на производство, всеки продукт преминава през над 30 качествени теста.

Сиренето на Lacrima спечели две златни медала на Международния хранителен панаир "Светът на млякото" в София през 2014 година.

ДОСТАВКА НА СУРОВО МЛЯКО

Българското естествено сурово мляко се вплита в продуктите на Lacrima. Най-големите ферми за отглеждане на животни в Южна България ни доставят ежедневно краве мляко и сезонно овче мляко.

Откакто беше установена Lacrima, ние осигуряваме ресурси и експертиза на местните ферми за отглеждане на животни, за да гарантираме чистотата, постоянното качество и високата хранителна стойност на суровото мляко.

КОНТРОЛ НА КАЧЕСТВОТО

LÀCRIMA разполага със собствен лабораторен център, оборудван с модерна техника за анализ на сурово мляко, изследване на продукта на различните етапи на производствения процес и контрол на качеството на крайните продукти.

Екип от специалисти наблюдава технологичната производителност на всеки етап от производството.

Проби на продуктите се изпитват по време на сгъстяване, рязане и узряване. Процесът на съхранение се наблюдава ежедневно.

В процеса на контрол на качеството се включва външен лабораторен център, за да се гарантира обективността на резултатите.

Лакрима е модерен млечен завод. Беше изпълнен и експериментален лабораторен център за създаване на нови иновативни продукти, съобразени със съвременните тенденции.

ПРОИЗВОДСТВО

Има различни технологични подходи за производство на български бял солен сирене и жълт сирене (кашкавал).

В Lacrima произвеждаме съгласно автентичните традиционни методи, настояваме за най-високо възможно качество, постоянен вкус и 100% естествен произход.

Философията на производството е насочена към клиента и се фокусира върху финалното равновесие между високо качество и достъпна цена, според изискванията на пазара.

ИЗНОС

LÀCRIMA е лицензиран износител на българско бяло саламурено сирене и кашкавал. Извън България нашите продукти се приемат много добре и от потребителите в Европа, Русия и Близкия изток. С нашата нова фабрика в Йордания разширихме нашата продуктова гама.

Ние можем да доставяме нашите продукти в насипно състояние и в брандирани потребителски опаковки, както в нашите стандартни формати, така и във формати, специално произведени, за да отговарят на нуждите на нашите клиенти.

 
06 // Близкоизточен клон - Кралство Йордания

Бордът на директорите на LÀCRIMA на 14 декември 2020 г. одобри инвестиционния план за навлизане на пазара в Близкия изток в Кралство Йордания.

Планът ще позволи на LÀCRIMA да предложи на потребителите си висококачествено местно месо, се добавя в изявлението.

Планът ще бъде постигнат чрез използване на съществуващите доставки на млади говеда на компанията за пазара и маршрута до пазарната инфраструктура.

Този ход включва първоначална инвестиция от 50 милиона евро, финансирана от оперативните парични потоци на LÀCRIMA, за изграждане на нов производствен завод от край до край, от кланица до месарница за доставка на дребно, готово опаковано марково месо.

Ходът ще разшири предлагането на продукти на фирмата и ще допринесе за програмата за продоволствена сигурност съгласно Кралската визия 2030.

 

НАМЕРЕТЕ LA'CRYMA В МАГАЗИНА
Прочетете още
Начини за спестяване
Прочетете още

Изтегляне на приложение